Ugrás a fő tartalomra

Izlandon tartott nemzetközi dance workshoppot Király Béla! Interjú!

Király Béla mára már visszatérő interjúalanyunknak számít, ami imádni való táncos, koreográfus munkái miatt nem meglepő. Béla nemrég Izlandon járt, ahol szakmailag, és privátban is alaposan feltöltődhetett.


Nikkk: Amikor október közepén beszélgettünk, említetted, hogy decemberben egy különleges, nemzetközi dance workshoppot fogsz tartani. Erre már sor is került. Izlandon!!!

Béla: Nem ez volt az első alkalom, hogy Izlandra hívtak. Volt már pár lehetőség, amikor koreográfiát kértek tőlem, de ez most más volt, mint korábban! Azzal a feladattal bíztak meg, hogy tartsak Rejkjavikban egy dance workshoppot, ami nyílt és bárki részt vehet rajta. Kicsit megijedtem, mikor megkaptam a felkérést, de természetesen nagy örömmel vállaltam.Több tánciskolából, művészeti iskolából jöttek táncosok az óráimra, aminek nagyon örültem! Több stílusú órákat kértek a szervezők, így tartottam show, art jazz és musical órákat is!

Nikkk: Azért azt ne mondd, hogy egy ilyen lehetőség előtt nem izgulsz! 

Béla: Nagyon izgultam, de ez nem tartott sokáig, mert hatalmas szeretettel fogadtak és szinte minden mozzanatomat figyelték! Nagyon jó visszajelzéseket kaptam, mindenkinek nagyon tetszett a munkám! Volt olyan, hogy a kis szünetben azt láttam, hogy az előző napi koreográfiákat gyakorolják, táncolják az emberek. Ráadásul többen jelezték, hogy szeretnének jönni a nyári táboromba, ami egy hatalmas szakmai elismerés, hogy miattam ideutaznak!


Nikkk: Maradt idő egy kis kikapcsolódásra is? 

Béla: Hála Istennek, igen! Voltam többek között a Blue Laguneban, ami egy természetes égszínkék színű forrás. Illetve egy teljes napos buszos túrán is jártam, ami érintette azt a törésvonalat, ahol az európai és az amerikai földrész találkozik, vagyis a Pingvellirt. De nem maradhatott ki a Gullfoss vízesés, és a Geysir sem. Mind, mind hatalmas élmények voltak számomra, főleg, hogy Izlandon hatalmas hó van és ezáltal csodás látványt is kaptunk mindenhol. Persze néha lehetett volna kevésbé hideg, és szeles, de ezek ellenére is elképesztő volt. Az Északi fényt sem hagyhatom ki, amit nehéz kifogni a tiszta ég és a mesterséges fény nélküli helyszín megtalálása miatt. Egyik este kisétáltunk a térdig érő hóban egy tisztásra és amint felnéztem az égre, meg is pillanthattam! Nehéz leírni a természetnek ezen csodáit, ilyenkor csak ámul az ember és hálát ad az égnek, amiért mindez megadatott.


Nikkk: És magát az utazást hogy bírtad? 

Béla: Izlandra nem egyszerű eljutni, most is csak átszállással tudtam utazni. Ennek köszönhetően hazafelé volt 8 szabad órám a csatlakozásig, így bemehettem Párizsba is és megnézhettem a főbb nevezetességeit. Igaz elég nagy tempót kellett diktálni, de megérte ez a kis kitérő.

Nikkk: Persze most már nem lazsálsz, hétvégén jön legújabb darabod, az Egyiptom hercege premierje! 

Béla: Szinte haza sem értem, máris fejest ugrottunk az előadás főpróba hetébe. Már nagy az izgalom, de érzem, hogy minden a legnagyobb rendben lesz!