Ugrás a fő tartalomra

Exkluzív élménybeszámoló a Nyári lányok törökországi fellépéséről. Nyári Aliz interjú!

A Nyári lányok naptára igencsak tele lett így az év végére. Hiszen Aliz és Edit előbb a Sztárban sztár műsorában bizonyították sokoldalú tehetségüket, nemrég pedig Törökországban léptek fel. A Nyári család karácsony után sem tétlenkedik majd, hiszen szimfonikus koncertjükkel és szeretetükkel két alkalommal is megtöltik az Erkel Színház falait. A készülődés közepette a kisebbik Nyári lány, Aliz szakított ránk időt.


Nikkk: Nemrég Törökországban, egészen pontosan Ankarában léptetek fel (többször is). Mesélj nekünk a fellépésekről! Hogyan fogadtak titeket a helyiek? 

Aliz: A Külügyminisztérium felkérésére utaztunk Törökországba, Ankarába, hogy az ottani Magyar Nagykövetségen adjunk négy alkalommal élőzenekaros koncertet édesapánkkal együtt, valamint a jazztriónk kíséretében. Hatalmas élmény volt számunkra és egyben nagyon megtisztelő, hogy mi képviselhettük hazánkat. A közönség sorai között több mint 22 ország nagykövete is helyet foglalt, akik mind hihetetlen szeretettel fogadtak bennünket. Nagy öröm számunkra, hogy a kinti sikereinkre való tekintettel, újabb meghívást kaptunk a tavasszal megrendezésre kerülő ankarai jazzfesztiválra is.

Nikkk:  Csodás ruhákban koncerteztetek odaát is. Ki a tervező?

Aliz: A törökországi koncertekre Léber Barbara álmodta meg a különleges fellépő ruháinkat, akivel évek óta tartó barátság és együttműködés köt össze minket. Mint mindig, most is nagyon fontosnak tartottuk, hogy a kifinomult eleganciát képviseljük a megjelenésünkben is.


Nikkk: Alapvetően hogy bírjátok az utazást, vagy éppen a repülést? 

Aliz: Szerencsések vagyunk, hiszen szeretünk utazni, gyermekkorunkban nagyon sokat jöttünk-mentünk, igaz akkor elsősorban autóval. A repülés nagyon jó hangulatban telt, hiszen a zenekar tagjaival jókat sztorizgattunk utazás közben, így szinte észrevétlenül eltelt az a pár óra. Isztambulban átszálltunk, majd innen érkeztünk Ankarába. Persze mindig nagy kísértést jelent számunkra Edittel, hogy ne menjünk be a reptéri üzletekbe, mivel, ha nincs időnk, könnyen lekéshetjük a gépet, és valljuk be, a hatalmas reptereken eltévedni sem nehéz. Visszafelé már kicsit izgalmasabb volt az utazás, hiszen az időjárási viszonyok miatt a repülőnk csak 10 perccel később tudott leszállni. Ez egy kicsit félelmetes volt, de végül szerencsésen landoltunk.

Nikkk: Maradt idő a kikapcsolódásra is? Mi tetszett a legjobban?

Aliz: A fellépések mellett szakítottunk időt arra is, hogy felfedezzük a várost. Megnéztük a nevezetességeket, az ankarai várat, felkerestük a híres török árusokat és ellátogattunk a belvárosba is. Nagyon tetszett az ottani forgatag és jó volt látni, hogy mennyire fontos az ott élő emberek számára az, hogy megőrizzék és ápolják kultúrájukat. A török zenét mindig is élveztük és persze a helyi ételeket is megkóstoltuk, amelyek nagyon ízletesek voltak.


Nikkk: Hamarosan sor kerül édesapátokkal közös szimfonikus fellépésetekre az Erkel Színházban. Készültök már erre az estére? 

Aliz: Nagyon nagy öröm számunkra, hogy idén immáron 10. alkalommal kerül megrendezésre édesapánk, Nyári Károly ünnepi szimfonikus koncertje, ezúttal a megújult, nagy múltú Erkel Színház falai között. Az idei évben a nagy sikerre való tekintettel, dupla koncertet tartunk december 27-én és 28-án. Ez a koncert minden évben egy hatalmas élmény számunkra, hiszen a karácsony a legszebb ünnep, mi pedig pontosan azt a szeretetet szeretnénk a színpadra vinni, ami ilyenkor a mi otthonunkban is jelen van. Az idei ünnepi koncert talán az eddigi legkülönlegesebb lesz, a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar és a Budapest Jazz Orchestra közreműködésével. Hihetetlen élmény lesz színpadra lépni a szimfonikusokkal és a big-band zenekar egyedi hangzásával. Edit és én is egy eddig még nem hallott produkcióval készülünk, amely igazán a szívünkből szól majd. Természetesen a közös családi produkció sem maradhat el, amelyben szeretnénk annak az örömzenélésnek a hangulatát visszaadni, amely a karácsonyfa alatt zajlik nálunk Szenteste. A meghívott vendégek kedves barátaink, Szulák Andrea és Malek Andrea lesznek, akikkel szintén nagy megtiszteltetés és öröm lesz színpadra lépni. Büszkén mondhatom, hogy az év legexkluzívabb koncertje, egyedülálló hangzásával és monumentális színpadi látványával méltán várva-várt esemény az igényes zenét kedvelő közönség körében