Ugrás a fő tartalomra

Eckü: „A legnagyobb ajándék az lenne, ha mindenkire jutna egy pici idő!”

Szombaton este újra Bevettük a várost, hogy ismét egy Hősök koncerten eresszük ki a gőzt. A buli előtt pár szóra azonban elkaptuk Ecküt, hogy legújabb számukról, az Életútról, és a közelgő Karácsonyról faggassuk. Íme:


Nikkk: Tegnap rukkoltatok elő az Életúttal. Nyilván sosem kérdeztek még tőled ilyet, de mi a dal története? 

Eckü: Több dalon dolgoztunk, több számot vettünk fel az utóbbi időben és az Életút volt az, amivel legelőször elkészültünk. Joeker csinálta a zenét, Mentha találta ki a refrént és a szöveget is. Szerintem újra visszanyúltunk a régi Hősök vonalhoz. Ez egy komolyabb téma, szeretünk néha az élet nagy kérdéseivel foglalkozni. Olyan témákat dob fel, amelyek sokakat foglalkoztatnak, de nincs idejük, erejük ezeken komolyabban elgondolkodni. Egyfajta belső utazás ez a dal. Csak tegnap jöttünk ki vele, de eddig tök jó visszajelzéseket kaptunk. Egyébként általában jó visszacsatolások szoktak jönni, de ha valamivel mellé nyúlunk, az mindig kiütközik igen hamar. Most olyanoktól kaptam levelet, akiktől tényleg nem vártam, ennek pedig nagyon örülünk. Elég jó előfutárának érzem a jövő évben megjelenő új lemezünknek. Idén rengeteg minden történt velünk, sokat léptünk fel, alkottunk is közben, így az év elején egy kis szünetre megyünk. Jó lesz ez a jövő év is!


Nikkk: Csak ősz óta kijöttetek 5 dallal, klippel (Nosztalgia, Legjobban, Bevesszük a várost, Tisztelet, Életút). Nyugtass meg, hogy néha pihentek is! 

Eckü: Nagyon sokat belső utazunk, ezáltal születnek a dalok is. Mi nagyon széles spektumon dolgozunk, hiszen elég színes dalokat hoztunk ki most is. Semmit nem folytunk vissza. Nagyon gyors világban élünk, és sokat dolgozunk azért, hogy megmutathassuk azt, hogy mit csinálunk, vagy mire vagyunk éppen képesek. Persze, azért kell egyfajta egészséges relax, ezért is lesz az a kis szünet 2016 elején.

Nikkk: Heti rendszerességű fellépések kisebb helyeken, vagy egy teltházas, Stadionos nagykoncert. Ha a két lehetőség közül választhatnál, akkor melyikre tennéd a voksod? 

Eckü: Sok kis helyre eljutni, jó közönséghez! Nagyon sok helyen voltunk már, olyan helyeken is, amelyekről korábban nem is tudtunk, és mégis ott kaptunk olyan visszajelzéseket, akkora szeretetet, amekkorára nem számítottunk. Szeretünk az emberekkel találkozni, beszélgetni. Többek között ezért is teljesen egyértelmű ez a válasz számomra.

Nikkk: Mindjárt itt a Karácsony és látnunk kell, hogy ma már ez is megosztja az embereket. Vannak, akik szeretik, vannak akik mondhatjuk, hogy ellenzik az egészet. Te hogy állsz ezzel? 

Eckü: Csomó ismerősöm van, aki nem szereti a karácsonyt, én viszont soha nem szeretek valami ellen fellépni. Szeretem, csípem a Karácsonyt, a feelingjét és azt, hogy mindenből kell enni. (nevet) Az a baj, hogy ezek az ünnepek mindig olyan hamar eltelnek. Lehunyod a szemed, és már szilveszter van. Főleg, hogy mi előtte-utána sem tétlenkedünk, huszonharmadikán és huszonhetedikén is fellépünk többek között.

Nikkk: Mi az az ajándék, aminek mindig örülsz? 

Eckü: A barátokkal mindig inkább idővel ajándékozzuk meg egymást. Nem tárgyakkal készülünk a másik számára, inkább olyan emberekkel találkozunk, akikkel ritkán tudunk összejönni, vagy pár percnél több időt eltölteni együtt. A legnagyobb ajándék az lenne, ha mindenkire jutna egy pici idő!