Ugrás a fő tartalomra

Best of 2015: Ezek voltak a legjobb koncertek az évben!

Ugyan a BSIDE Hungary csak tavasszal alakult meg, ennek ellenére máris tucatnyi izgalmas fellépésen vehettünk részt. Most pedig, hogy eljött a 2015-ös esztendő legvége, összeállítottunk egy kis listát a legjobb koncertekből.

5. Kürtőskalács Fesztivál

Rögtön az ötödik helyezett formabontó lesz, mivel nem egy koncertet, hanem egy rendezvényt említünk meg itt. A Kürtőskalács Fesztiválon eddig minden évben ott voltunk, ami annak köszönhető, hogy a szervezők igazán tudják, hogy mi kell a népnek. Ez az a rendezvény, ahol nem csak a sajtóanyagban hangsúlyozzák a családias légkört, de bizony a programok is úgy vannak összeállítva, hogy ott a kicsik és a nagyok egyaránt megtalálják a maguknak valót. A Vajdahunyad váránál részt vettünk a nagy közös sütésen, tucatnyi koncerten (a kedvencünk az Indygo visszatérő bulija volt) és már most tudjuk, hogy 2016-ban sem hagyjuk majd ki.



4. RED BULL PILVAKER

Mintha újra visszacsöppennénk az iskolába, hogy együtt tisztelegjünk irodalmi, történelmi örökségünk előtt. Ez a Pilvaker. Nem véletlen, hogy idén mindkét előadásra elkelt minden jegy, hiszen már alapvetően izgalmas dolog az, amikor a színházi tekintély és rap műfaj találkozik egymással. A nem mindennapi produkcióban pedig olyanok bizonyítottak, mint Papp Szabi, Singh Viki, NB és MC Fedora, Marsalkó Dávid, Járai Márk, Diaz, vagy éppen Wolfie.



3. Keresztes Ildikó Band

Első Budapest Parkos bulijaink egyikét Keresztes Ildikónak köszönhetjük. Vele aztán nem volt nehéz kint hagyni a valóságot, hiszen az énekesnő mind a lírikus, mind a rockos dalokban istenien teljesít. A roppant színes előadó annyira könnyeden, természetesen szórakoztatja a nagyérdeműt, hogy ezt tanítani nem lehet. Erre egyszerűen születni kell. Mindeközben jópofa, megérinti a szíveket, és nehéz nem megkérdezni az univerzumtól újra és újra, hogy: EZ A HANG MIÉRT NEM VILÁGSZTÁR?



2. Molnár Tomi szerzőest

Állítom, hogy Molnár Tomi a jelenlegi hazai zenei élet egyik legjobb szerzője (ha nem a legjobb!). Az AFC kiváló slágerei mellett számtalan alkalommal bizonyította már ezt, és bizony idén is sok-sok szuper nótával gazdagodtunk általa. Szerzői estjei keretein belül pedig ezekből kaphatunk egy kisebb csokrot. A májusi Muzikumos koncerten világossá vált számomra, hogy Tomi ízig-vérig maga a zene és bizony elképesztő az a bátorság, amellyel kitárja lelkét mind dalaiban, mind összekötő szövegeiben.



1. Hősök 14. szülinapi koncert

Jobb később, mint soha. Nyugtatgatom magam annak kapcsán, hogy a Hősök formáció munkásságával sokáig nem voltam tisztában. Azonban szeptemberben az OSG színpadán egy olyan fergeteges bulival rázták fel a nagyérdeműt (és minket is), hogy azóta igyekszünk minden mozzanatukról beszámolni. Ott voltunk a Veszprémben tartott 14. szülinapi bulijukon is, amelyet toplistánk első helyére vagyunk kénytelenek helyezni. Lendületes, minden pontjában kiforrott produkcióról beszélünk ugyanis, amely által az ember tényleg elfeledi a gondokat, teendőket és feltöltődik sok-sok energiával. Erő, alázat, egy pillanatig sem unalmas repertoár, és egy nagyon izgalmas zenekar Eckü és Mentha mellett. Nos, így lettek ők számunkra nem csak a hiphop műfaj, de 2015 legjobbjai is. (És csak reméljük, hogy jövőre sem tiltanak ki minket a bulikról!)



Újévi BSIDE tanács: JÁRJATOK KONCERTEKRE!

Írta: Nikkk