Ugrás a fő tartalomra

Az A38 hajóján lép fel az Antekirtt

Az Antekirtt zenei világát, melyben a klasszikus- és elektronikus zene elemei kerülnek szoros kapcsolatba, mostanság modern classicalnak szokás nevezni.


Farkas Zoltán neve azoknak jelenthet valamit, akik érdekeltek voltak a 2000-es évek és az azt követő bő tíz év elektronikus zenei környezet kialakításában vagy egyszerűen csak élvezetében. Úgy ismerhettük meg őt, mint a colorStar és még jó néhány zenekar (például Pál Utcai Fiúk, Erik Sumo Band) dobosát. Pályája még 1989-ben kezdődött, Őz Zsolttal együtt alkotott az Ugatha Christie-ben. Farkas Zoltán elmondása szerint él benne egy sokadik személyiség, aki az eddig említett zenekaroktól ismert zenéken túl vagy vissza - az irány nem egyértelmű - keres magában zenei inspirációt. Így született meg eme identitás, Antekirtt. Az Ő eddig tartó hibernációjának és ébredésének epizódjai elevenednek meg a nyáron megjelent, Scenes címet viselő, debütáló albumon, mely az NKA támogatásával jött létre.

A közönség számára ismerősek lehetnek az Antekirtt zenéjét színpadon megszólaltató zenészek és alkotótársak: Judie Jay, Szinovszki Márton, Martinkó Tamás, Farkas Zoltán. Ők négyen az időt töltik meg szinekkel, míg ez alatt Mészáros Csaba ugyanezt teszi egy színpad méretű vászonnal, ugyanis élő vetítőként megjeleníti a hallottakat. A formáció december 5-én, este 20:00 órától az A38 hajóján zenél (kiállítótér). A belépő 1500 Ft-ot jelent.